فصل اول | ۱۰ انقلاب مهم تاریخ

 

تاریخ شناسنامه بشریت است و انقلاب، مؤثرترین رخداد تاریخ. در فصل اول، به سراغ ۱۰ انقلاب بزرگ تاریخ با خوانشی پژوهشگرانه و مستدل رفتیم تا از قاب شبکه افق، سفری داشته باشیم به هزارتوی تاریخ و از دل آن سرگذشت انسان‌های پیشین را مطالعه کنیم. باشد که از همراهی خیل گسترده علاقمندان به تاریخ بهره‌مند شویم.

آرشیو برنامه

ادبیات آمریکا، ظهور نیمه‌تمام تاریخ آمریکا (۳)

بخش اول بخش دوم بخش سوم بخش چهارم بخش پنجم بخش ششم ادامه از قسمت دوم ... بروز جنگ‌های داخلی در آمریکا (۱۸۶۵-۱۸۶۱) بین شمال صنعتی و جنوب کشاورزی و صاحب برده نقطه عطفی در تاریخ آمریکا به حساب می‌آید. این برهه از زمان در حقیقت عصر پیدایش کارخانه‌داران و کارفرمایان...

خاندان کارولنژی

با افول قدرت دودمان مروونژی، شارل مارتل، قدرت از دست رفته فرانک‌ها را احیا نمود و در سال ۷۳۲ میلادی، به آکتین که توسط مسلمانان اسپانیا اشغال شده بود، کمک کرد و آن‌ها را در نزدیکی پواَتیه با فرماندهی سواره‌نظام قدرتمند خود شکست داد. نبرد پواَتیه، اعتبار فراوانی برای...

سرود «قَسَماً»

سرود «قَسَماً» (به معنی سوگند می‌خوریم) سرود معروف انقلابیون الجزایر است که پس از استقلال از فرانسه به عنوان سرود ملی این کشور انتخاب می‌شود. شعر این اثر را مفدی زکریاء در آوریل ۱۹۵۵ و در زندان سروده است. شایع است که به دلیل عدم دسترسی به کاغذ و قلم، او این شعر را با خون خود و بر دیوار زندان نوشته است. موسیقی این اثر را نیز محمد فوزی، آهنگساز مصری، تنظیم نموده است. پس از پیروزی انقلاب و استقلال الجزایر در سال ۱۹۶۲، این اثر به عنوان سرود ملی الجزایر انتخاب می‌شود. یکی از موارد جالب در این سرود، خطاب قرار دادن فرانسه و وعده گرفتن انتقام در آن است. چیزی که در سرود ملی مرسوم نبوده و علی‌رغم مباحثاتی نیز که در این زمینه صورت گرفته، هم‌چنان این بخش در سرود ملی الجزایر و بدون تغییر مانده است که خود شاهدی است بر سختی‌هایی که ملت الجزایر در دوره استعمار فرانسه متحمل شده‌اند و این‌گونه در صورت ملیشان بازتاب یافته است.

زمامداران الجزایر بعد از انقلاب

در این ویدئو به اختصار در مورد رئیس‌جمهور‌های بعد از انقلاب الجزایر و عقاید و فعالیت‌هایشان صحبت می‌شود و در این سیر از فرحت عباس به عنوان اولین رئیس‌جمهور تا عبدالعزیز بوتفلیقه عنوان می‌شود. هم‌چنین عنوان می‌شود که چطور زمامداری الجزایر از دست اسلام‌گرایان خارج‌شده و عاقبت به دیکتاتوری ختم می‌شود.

اینفوگرافیک انواع انقلاب‌ها پیش از ظهور و موانع تحقق آنها

انقلاب‌ها پی‌درپی‌اند و هر انقلاب سخت‌تر از انقلاب پیشین است. انقلاب اول که انقلاب اسلامی بود، در ایران به وقوع پیوسته است. انقلاب دوم تشکیل نظام اسلامی است که آن هم به وقوع پیوسته است. انقلاب سوم یعنی تشکیل دولت مطلوب اسلامی، انقلاب چهارم جهت تشکیل جامعهٔ نمونهٔ...
چگونگی براندازی در جنگ نرم به زبان بزمنوف پروپاگاندیست شوروی

چگونگی براندازی در جنگ نرم به زبان بزمنوف پروپاگاندیست شوروی

در سال ۱۹۸۳ میلادی یعنی در حدود ۸ سال قبل از فروپاشی شوروی یوری بزمنوف پروپاگاندیست KGB شوروی سابق (معروف به توماس شومان) در حال سخنرانی در مورد روش‌های شوروی برای براندازی سیاسی است. این سخنرانی چندساعته در لس‌آنجلس کالفرنیای ایالت متحده آمریکا برگزار می‌شود و به طور مفصل به این موضوع می‌پردازد. در این ویدئو که بخش کوتاهی از سخنرانی است بزمنوف مراحل و چگونگی براندازی در جنگ نرم را مطرح می‌کند.

پیوریتنیسم

پیوریتنیسم

پیوریتنیسم یکی از فرقه‌های مسیحی است که از پی دوره رنسانس و شکل‌گیری پروتستانتیزم و ظهور فرقه‌هایی مانند کالوینیسم، به وجود می‌آید. بدون شک پیوریتنیسم را می‌توان جزو عناصر اصلی فرهنگی و مذهبی شکل‌دهنده نظام آمریکا به شمار آورد.

ایالات نامتحد (۱): ویرجینیا

ایالات نامتحد (۱): ویرجینیا

در سال‌هاى 1620 و 1635، فشار اقتصادى عظیمى بر انگلستان مستولى شد و افراد زیادى بیکار شدند. انقلاب صنعتى صنعت نوپاى پارچه‌بافى را به ارمغان آورده بود که خود نیاز به تهیه هر چه بیشتر پشم و نخ داشت تا بتواند چرخ‌هاى این صنعت را بچرخاند. صاحبان زمین، مزارع را بسته و...

کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹

کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹

کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹، کودتایی نظامی بود که توسط دولت انگلیس طراحی شده و با مساعدت عوامل خارجی و ایادی داخلی و دست نشانده‌های انگلیس به سرانجام رسید. با تصرف تهران توسط رضاخان و قزاق‌ها در سوم اسفند، احمد شاه قاجار به ناچار رضاخان را با لقب سردار سپه، به وزارت جنگ و فرماندهی لشکر قزاق منصوب و فرمان نخست وزیری سیدضیاءالدین طباطبایی را صادر کرد.